Učebné odbory 2-ročné

      • 2982 F potravinárska výroba

        Charakteristika: 

        Zručnosti, ktoré si absolvent počas svojho štúdia osvojí sú príprava pracoviska, práca so surovinami a materiálmi, voľba správnych pracovných postupov, používanie príslušných nástrojov, náradia, strojov a zariadení, práca v expedícii, jednoduchá sanitácia príslušných strojov, správne odkladanie a ukladanie výrobkov, nástrojov a náradia, vykonávanie sanitačných opatrení na pracovisku, dodržiavanie zásad hygieny, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a protipožiarnej ochrany.

        Štúdium odboru je špeciálne prispôsobené potrebám žiakov, ktorí pochádzajú zo sociálne, jazykovo a kultúrne špecifického alebo inak znevýhodneného prostredia, umožňuje im  získať také osobnostné, vedomostné a odborné spôsobilosti, ktoré sú nevyhnutné na to, aby sa stali adaptabilnou a integrovanou súčasťou spoločnosti.

        Absolvent sa uplatní ako pomocná sila v  reštauráciách, vývarovniach, kuchyniach,  obchodoch a v prevádzkach výroby potravín.

        Organizácia, miesto vyučovania

        Štúdium je organizované striedaním teoretického a praktického vyučovania – jeden deň teoretické vyučovanie a 4 dni praktické vyučovanie formou odborného výcviku.
        Teoretické vyučovanie sa realizuje v škole na ulici Osvety 17 v Novej Bani. Praktické vyučovanie sa vykonáva v odborných dielňach formou cvičných prác, alebo formou produktívnych prác na konkrétnych zákazkách.

        Ukončovanie štúdia

        • Štúdium sa ukončuje záverečnou skúškou
        • Dokladom o úspešnom ukončení štúdia je vysvedčenie o záverečnej skúške 

        Ďalšie štúdium

        Úspešní absolventi/absolventky, ktorí zároveň úspešne ukončia 9. ročník, a tým aj základné vzdelanie, môžu pokračovať  v štúdiu v 3 - ročnom učebnom odbore, kde po absolvovaní záverečnej skúšky získajú výučný list v príslušnom odbore.  

        Počas štúdia majú možnosť súbežne na našej škole ukončiť 9.ročník a tak získať základné vzdelanie.

        Viac informácií

        Na konkrétne otázky Vám radi odpovieme na adrese: sekretariat@sosnb.sk

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola v Žarnovici, Elokované pracovisko Osvety 17, Nová Baňa
      • 0456855585
      • sekretariát: 0456855585
        Ing. Katarína Garajová: 0947923378
      • Osvety 17
        96801 Nová Baňa
        Slovakia
      • 00891827
      • Telefón: 0903 485 177 - školská jedáleň
        Telefón: 0908 942 087 - akcie, Bc. Andrea Kvaššayová
      • SK2021137679
    • Prihlásenie