V jeden pekný marcový deň hodina stolovania a technológie v triede I.C prebiehala trochu inak.
Vybrali sme sa na návštevu novootvorenej prevádzky v centre mesta s názvom Le bistro Fou. Keďže už názov znie trochu netradične, boli sme zvedaví čo nás tam čaká. Privítal nás majiteľ bistra pán Martin Čakloš. Usadili sme sa v pekne riešenom vnútornom priestore, ktorý bol tak trochu v industriálnom štýle. V letných mesiacoch hosťom slúži aj vonkajšia terasa.
Pán majiteľ našim študentom porozprával o svojich začiatkoch, ktoré siahajú na jeho strednú školu, ako sa dostal na odbornú stáž do Francúzska, kde pracoval, čo zažil, kde cestoval. Francúzsko ho očarilo tak, že tam zostal pracovať ešte ďalších 10 rokov, na rôznych pozíciách a v krásnych vysokohorských hoteloch.
Vrátil sa však na Slovensko a začal v našom meste podnikať. Preto aj ten netradičný francúzsky názov. Hovoril o svojich podnikateľských začiatkoch, ktoré neboli ľahké a ešte ich skomplikoval aj COVID 19. Ale dnes prevádzka beží, našla si svojich zákazníkov a mnoho ďalších ju určite ešte objaví. Vo svojom rozprávaní vyzdvihol aj svoj pracovný kolektív, na ktorý sa môže vo všetkom spoľahnúť a aj to je záruka kvalitných služieb. Ponuka je tiež zaujímavá napr. slimáky na bylinkovom masle, mušle, krevety, syrový lopárik, šunkové dienko podávané na drevených podnosoch, lososové tartaletky, grilované rebierka, cheesecake rôznych druhov, miešané nápoje a pod. Bistro zabezpečuje aj katering na rôzne rodinné oslavy, denné menu a mnoho ďalších služieb podľa želania zákazníkov.
Pre našich študentov bola táto beseda inšpiratívna, zaujímavá, dozvedeli sa niečo nové.
Aj touto cestou sa chceme pánovi majiteľovi poďakovať za čas, ktorý nám venoval, vyrozprával zaujímavý životný príbeh a prajeme mu veľa podnikateľských úspechov a spokojných zákazníkov.
Ing. Mária Lenčová