Počas tohto týždňa prváci a tretiaci učebných odborov kuchár a čašník, servírka získavali a prezentovali svoje nadobudnuté zručnosti na odbornom výcviku.
Tretiakov kuchárov čakajú o pár týždňov záverečné skúšky, preto je ich príprava už takmer v cieľovej rovinke. Tentokrát mali možnosť získať zručnosť pri filetovaní pstruha pod odbornou inštruktážou majstra OV Michala Tužinského.Samozrejme neostalo len pri filetovaní, a z filiet boli pripravené pokrmy modernej gastronómie.
1. Tatarak zo pstruha s hriankou
2. Pečený filet zo pstruha a mrkvovozemiakové pyré
3. Pošírované závitky zo pstruha , tvarohovoparmezánové gnocchi
Nie je palacinka ako palacinka, alebo Palacinkové blues, aj takto by sme mohli nazvať súťaž prvákov kuchárov v príprave palaciniek. Pripravili tradičné i menej tradičné variácie s rôznou chuťou a použitím rozličných surovín. Hodnotila sa nielen chuť ale aj náročnosť, estetický vzhľad či hygiena prípravy.
Najlepšie sa umiestnili:
Kristína Trusková - Špenátové palacinky s lososom
Mirka Firicová - Cviklové palacinky s kozím syrom
Sabrina Šarkoziová - Palacinková ovocná ruža
Kamila Goralová - A la trikolóra
Mário Mihálik - palacinky so šľahačkou a domácim džemom
Naše prváčky čašníčky získali za necelých 8 mesiacov štúdia na našej škole mnoho odborných zručností, ktoré si neustále zdokonaľujú počas odborného výcviku, či akcií pre verejnosť, kde sa aktívne podieľajú na obsluhe či stolovaní.
Svoje zručnosti prezentovali ukážkami skladania obrúskov na slávnostné stolovanie a jednoduchou obsluhou nosením tanierov s vodou dvojtanierovým spôsobom.
Všetci žiaci nadobudnuté zručnosti z odborného výcviku prezentovali takmer profesionálnym spôsobom s vedomím, že stále sa majú v čom zdokonaľovať.