„Talianske pekárske umenie“
V priestoroch SOŠ obchodu a služieb v Krupine sa pod záštitou ŠIOV-u a Rozvojovej agentúry BBSK, n.o. konal zaujímavý workshop pod názvom „Talianske pekárske umenie“. Našu školu na workshope zastupovali Ing. Katarína Garajová a Ing. Erika Struhárová.
Umenie talianskych pekárov nám predstavil pán Mário Maurizi, z firmy Forno Maurizi Roma. Na uvedenom workshope sme sa naučili piecť typické veľkonočné talianske pečivo COLOMBA a ďalšie sladké dobroty – castagnole, frappe, ako aj pripravovať pravú taliansku pizzu.
O kvalite múky nám svojou prednáškou rozšíril vedomosti pán Paolo Montalto, ktorý zastupoval mlyn Farchioli.
Zo stretnutia sme si okrem receptov a pracovných postupov odniesli aj množstvo gastronomických poznatkov a nových kontaktov, ktoré využijeme pri svojej ďalšej práci.
Ing. Erika Struhárová
učiteľka odborných predmetov